Strona jak i forum po początkowych kilku mniejszych lub większych problemach działa stabilnie pewnie i bez zarzutu.
Zauważyłem jednak, że wszelkie niemal problemy i ograniczenia, na jakie narzekają użytkownicy forum są związane z narzędziem, w jakim strona jak i forum zostały wykreowane. Mowa mianowicie o Mambo.
Mambo nie jest złe i daje mnóstwo możliwości od ręki. Jest tez dopracowanym i stabilnym narzędziem.
Pytanie jednak czy nie zostało wyprzedzone przez narzędzie o nazwie równie wiele mówiącej, co poprzednia:)... Czyli: Joomla!
Co mam, więc na myśli. Sprawa dotyczy Nas wszystkich, ale skierowana jest głownie do Administracji strony i forum. Mówię o Administratorze i Moderatorze w postaci Vasquez21 i Geriona.
Przejrzałem tematy dotyczące problemów z forum pod Mambo i doszedłem do wniosku, że Mambo nie nadąża chyba za najnowszymi trendami.
Oto jeden z komponentów dla Joomla! który wyręczyłby Geriona z poprawiania słów na czerwono w postach:) Nie znalazłem takowego w zbiorach komponentów dla Mambo.
Podsumowując:) Joomla! Wydaje się być w tej chwili projektem bardziej rozwojowym i elastycznym niż Mambo. Nadąża za coraz liczniejszymi wymaganiami tego portalu i forum.
Nie twierdze, że przejście na kreowanie strony za pomocą tego narzędzia rozwiąże wszystkie problemy i sprawi, że portal będzie absolutnie bez wad, bo oba projekty są nadal rozwijane. Mówię tylko o tym, że Joomla! już teraz w kwestii rozwoju prześcignęło starsze Mambo i daje już teraz możliwości, które w okresie przestoju na forum moźna by z powodzeniem wprowadzić.
Daje tę propozycję zmiany narzędzia do obróbki forum pod rozwagę ludzi którzy mają wpływ na takie decyzje i mogą dokonać takiej zmiany. Mam na myśli głównie Vasquez21 i Geriona.
heh, ja już proponowałem joomlę... Więc trochę spóźniony post :p
O Twoim apelu pamiętam oczywiście:) Postanowiłem dać ten wniosek jako oddzielny temat, ponieważ, od kiedy jestem na forum nie było tu chyba takiego przestoju jak w tym momencie:) Wniosek z tego taki, że jeśli by kiedykolwiek myśleć o takich zmianach z Mambo na Joomle! To właśnie przy takiej sposobności, która się właśnie nadarza:)
Wysłany: 2006-08-20, 21:23
spoko, tylko tak dodałem. I cieszę się, że nie jestem jedyną osobą, która uważa joomlę za produkt lepszy od mambo. a jej największą zaletą jest to, że jest w ciągłym i szybkim rozwoju
nie ogłaszam tego, gdyż najpierw chciałem wszystko przeklepać. Ostatnio jednak sporo wyjazdów, imprez weselnych itp. dlatego czasu nie miałem, a jak już miałem to miałem kilka innych spraw do załatwienia.
Jeśli ktoś jest chętny do pomocy, chętnie skorzystam.
Wysłany: 2006-08-21, 10:24
templatke można wgrać dokładnie tą samą co jest w mambo, więc nie będzie problemów. Pozostają tylko ustawienia w panelu admina, więc Vasquez jak będzie chwilka to po prostu zrobisz to w 30 minut :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum