Wysłany: 2006-11-01, 15:06 Łuk długi a długi łuk....
Chcialbym sie dowiedziec jake cechy posiada "długi łuk"...i nie chodzi mi tu o "łuk długi" ktory kosztuje 60ss; st.obr 4; min s.f 13; ciezar 2; wielkosc 5...
Długi łuk natomiast kosztuje 1900ss; st.obr *; min s.f 13; ciezar 2; wielkosc 5...
i nie wiem jak ma stopien obrazen... nie wiem co ma oznaczac ta "*" i nikt nie potrafi mi tego wyjasnic...wlasne dlatego zwracam sie z prosba o pomoc od was...z gory dzieki ...aha ten łuk znalazlem gdzies w necie byl umieszczony w zaslonce wraz z innymi towarami uslugami i tabelkami...
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2008-12-26, 22:13, w całości zmieniany 3 razy
Zapewne chodzi o wątkowy Długi Łuk, z Księgi Wiedzy (str 55). Łuk ma 3 poziomy dostrojenia. na 3 poziomie łuk zadaje obrażenia SF+7 a zasięg wynosi 50/175/300. Bez dostrojenia to zwykły długi łuk. Jedynym tajnikiem (1 poziom dostrojenia) jest imie przedmiotu.
to raczej nei o to chodzi bo on byl w tabelce razem z najzwyklejsyzmi rzeczami wiec watpie zeby to bylo caos takiego wyjatkowego...no ale bladego pojecai nei mam wiec narazie musze przyjac twoja wersje....dzieki wielkie
Nie musisz od razu traktować jakiejś tabelki jako mus... ;)
A jeśli już chcesz to możesz zawsze powiedzieć graczom, że jaki stopień/działanie dowiedzą się dopiero po zakupie/znalezieniu.
To jest dlugi luk watkowy, tak jak w tabelce ze zbrojami masz zbroje skorzana watkowa za 1400. Przy niektorych wspolczynnikach czy to broni czy pancerza jest gwiazdka, oznacza to ze wartosc jest zmienna w zaleznosci od poziomu dostrojenia. Ceny zgadzaja sie z cenami w Ksiedze Wiedzy. Zajrzyj do niej i porownaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum