Wysłany: 2011-03-29, 18:46
Hej, witam
nie pozwolimy :P, masz zadawać pytania. Prawdopodobnie 3 jest najlepsza, choć nigdy nie miałem jej w ręku :). Z czego to wnioskuję? Świat się nie zmienia, a mechanika z racji kolejnych poprawek bez rewolucyjnych zmian musi stawać się lepsza.
Kupiłeś na allegro od Cryingorca? Jeśli tak to mój portfel bardziej odczuł nabywanie całej edycji w Rebelu.
ED3 zdecydowanie lepszy mechanicznie. Wcześniej (czyt. kilka lat temu, a może nawet kilkanaście) trochę grałem w 1ed. i teraz jest zdecydowanie więcej opcji oraz wszystko jest poukładane.
Świat niby ten sam, ale po wylądowaniu Triumfa robi się ciut niebezpieczniej, a może tylko odrobinę inaczej. Zależy co MG chce uwypuklić.
Cieszę się, że problemy z brakiem dostępu już rozwiązane (tak?).
I zapraszam do komentowania i pisania
Co do świata w ED3, nasza kampania odbywa się jeszcze przed pojawieniem się Triumfu. Planuję poprowadzić Prelude to War... tylko ostatnio z różnych względów nie udało nam się zagrać.
PS Na naszej stronie też znajdziesz trochę materiałów i tekstów dotyczących ED3.
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2011-03-29, 21:58, w całości zmieniany 2 razy
Co do świata w ED3, nasza kampania odbywa się jeszcze przed pojawieniem się Triumfu. Planuję poprowadzić Prelude to War... tylko ostatnio z różnych względów nie udało nam się zagrać.
Planujesz, taaak?
A i owszem, witamy, witamy.
_________________ Mariusz "Kot" Butrykowski
"The only way to keep them in line is to bury them in a row..."
Schockwave [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-30, 17:18
Dziękuję za powitanie!
Bleddyn napisał/a:
Kupiłeś na allegro od Cryingorca?
Tak i bardzo sobie cenię. Choć wykończyło mnie to finansowo i względem Rebela oszczędzam ledwie ok. 40 zł (oraz nie zdobywam tony PDków), to i tak zakup u Cryingorca był najlepszą z możliwych opcji, za co jestem mu niezwykle wdzięczny.
Sethariel napisał/a:
Cieszę się, że problemy z brakiem dostępu już rozwiązane (tak?).
Niestety nie. Właściwie to nawet nie wchodzi na stronę forum (wyszukiwarki nie znajdują już strony w ogóle), więc korzystam z forum dzięki komputerowi mojej lubej. Ale nie narzekam bo ma szybsze łącze ( ), a ja mogę się skupić u siebie na lekturze Biblioteki i materiałów na blogach.
Bonżur,
jestem MG z Krakowa w grupie z pięcioma graczami. System znam jeszcze z liceum (jako gracz), a w spadku po dawnym MG trafiły do mnie prawie wszystkie podręczniki źródłowe wydane w Polsce.
Ostatnio kolega z pracy zaczął gadać o RPG i w wyniku nieszczęśliwego zbiegu okoliczności zacząłem prowadzić kampanię :)
I tak to już trwa od marca.
W tym całym prowadzeniu jestem nowy, ale gracze są najwyraźniej bardzo zadowoleni. Skład:
*dwóch wyjadaczy edkowych
*jeden facet przekwalifikowany z D&D
*jedna pani początkowo bez pojęcia, ale za to z entuzjazmem neofity wszystko nadrabiająca.
*męska wersja pani powyżej, tylko że bez entuzjazmu do nadrabiania, za to z chęcią do grania.
Z tego co zauważyłem, to internet jest dość bidny jeśli chodzi o info do Eda, ale chyba wszystko, co się dało znaleźć, znalazłem. Teraz czas na aktywne wyciskanie wiedzy z ludzi na forach :D
Naszą kampanię możecie poszpiegować tutaj. Ogólnie dobrze się bawimy. Nazwa mi się nie podoba, no ale już tak jakoś wyszło i się utrwaliło :D
Z tego co zauważyłem, to internet jest dość bidny jeśli chodzi o info do Eda, ale chyba wszystko, co się dało znaleźć, znalazłem. Teraz czas na aktywne wyciskanie wiedzy z ludzi na forach :D
Jest kilka blogów, na których znajdziesz coś do ED: Earthdawn Blog, blog Ajfla, strona domowa Habiba, blog Czarnej Owcy, mój blog
Jest forum RedBricka i jest też EDPL oraz to forum
Co do strony głównej EDPL, to niestety brakuje czasu na regularne aktualizacje, ale staram się na bieżąco zamieszczać aktualne wieści na facebookowym profilu EDPL.
Na samej stronie EDPL znajdziesz po zalogowaniu 2 tłumaczenia dodatków, które w Polsce nie wyszły (Legendy Przebudzenia Ziemi i Strzaskany Wzorzec), a poza tym trochę różnych artykułów.
Jest też w miarę regularnie wrzucany w sieć fanzin Tableau Infractus. Mnie materiały tam zamieszczane tak sobie się podobają (choć wywiady bywają ciekawe), Ale może Tobie się spodobają.
Witam wszystkich,
prowadzę ED od kilku lat. Najpierw były to klasyczne, dwie drużyny. Teraz od półtora roku przez forum internetowe. Realiów świata trzymam się dość luźno, ale cały czas jest to Earthdawn ;)
Witamy. Taki cud jak świeża krew nie zdarza się na tym forum zbyt często. Przekonasz się, że jest pełne tetryków z ich elytarnymi zapędami, ale da się ich oswoić.
Oj chyba nie do końca taka świeża, bo jak zaczynałem prowadzić to istniał jeszcze MiM, a Earthdawn był pięknie rozwijającym się systemem ;)
Forum już zdążyłem trochę przejrzeć - daleko mi niestety do tego poziomu wiedzy jaki jest tu prezentowany. Ale mam nadzieję, że sporo z forum skorzystam ;)
Mieliśmy oba na raz. Ba, były dwa Horrory. Ale na szczęście za czasów ED1, więc Umysł ze Stali pozwalał przyjmować to na klatę (a obsydianinem było na co przyjmować).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum