Wysłany: 2011-03-14, 21:24
Wydaje mi się, że tutaj od MG zależy. Jeżeli jest tak, że ktoś jest dowódcą grupy i ma ten talent/umiejętność i rozsądnie rozstawi ludzi/wymyśli ciekawy plan to bonus się należy.
_________________ kosmitpaczy.pl
Zapraszam na mojego bloga.
Ponieważ postacie graczy to indywidualności. W nomenklaturze Savage Worlds - figury. Zresztą w Savage Worlds przewagi taktyczne też nie działają na postacie graczy. To generalnie dość powszechna praktyka w grach fabularnych. Postacie graczy i tak są już wynagradzane (lub nie) za swoje wybory podczas walki/sesji.
Kosmit napisał/a:
Wydaje mi się, że tutaj od MG zależy. Jeżeli jest tak, że ktoś jest dowódcą grupy i ma ten talent/umiejętność i rozsądnie rozstawi ludzi/wymyśli ciekawy plan to bonus się należy.
Wtedy zwyczajowo po prostu należą się bonusy sytuacyjne, takie jak niespodziewany atak, osaczenie itp.
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum