Po śmierci adepta zawsze można go przyzwać jako ducha (kompani raczej znają jego Prawdziwe Imię), a później może uwięzić go w jakimś golemie na przykład...
_________________ W szkole, kiedy kumple zażywali narkotyki, ja wierzyłem w sprawiedliwość i uczciwość polityki...
Zobaczcie sobie w szczegóły Kultu Naamana Y'rossa. W którymś dodatku jest też specjalne zaklęcie do przywołania i wskrzeszenia tego legendarnego bohatera. Dodatkową ciekawostką jest to, co się dzieje po wskrzeszeniu
Sprawdźcie sami, nie chcę spoilerować.
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
W Secret Societies of Barsaive (rozdział Naaman's Hand).
Przy okazji chyba mi się część faktów pomyliła z inną legendą. Ale generalnie Kult Naamana Y'rossa próbuje wskrzesić bohatera sprzed wieków. W SSoB znajduje się też specjalne zaklęcie do tego. Wystarczy mieć choćby fragment ciała zmarłego,
Tyle mogę powiedzieć, resztę zainteresowani niech poszukają (by nie spoilerować tutaj).
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2011-02-08, 08:46, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum