Wysłany: 2009-09-04, 07:03
Mnie się wydaje, że nie. Większość oficjalnych dodatków ma różne datowanie. Trzeba tylko uważać, żeby jeśli pisze się coś do okresu wcześniejszego było zgodne z oficjalnym storylinem. To znaczy jeśli ktoś w 1505 zrobi super konsolę, na której będzie napisane Thera kaput, a pod napisem duży czerwony guzik, to ten tekst będzie miał mało punktów za zgodność z oficjalnymi materiałami.
Wysłany: 2009-09-04, 10:20
Dobra... Mam pytanie. Czy praca musi dotyczyć czegoś zupełnie nowego, czy może na przykład być opisem jakiegoś miasta znanego z podręczników (chodzi mi dokładnie o moje opracowanie Tansiardy)?
Wiek: 52 Dołączył: 24 Maj 2006 Posty: 1091 Skąd: Poznaďż˝
Wysłany: 2009-09-04, 10:38
Oczywiście, że może być opracowaniem czegoś osadzonego w świecie gry. Nawet pewnie będzie wyżej punktowane, z zgodność ze światem i ładne połączenie z tym co wymyślili autorzy :)
Wysłany: 2009-09-04, 10:52
Cytat:
(chodzi mi dokładnie o moje opracowanie Tansiardy)?
Oczywiście nie, bo tekst już był opublikowany. Zamieściłeś do niego link itd. Jednym z celów konkursu jest powstanie nowych prac, a nie ocenianie starych wytworów.
Co do publikacji w serwisie Moorhold i Poltergeist. Z racji różnic w wielkości i statusie obu serwisów, Poltergeist jest uprzywilejowany i uczestnicy zobowiązani są do publikacji jezeli tylko praca zdobędzie premiowane nagrodą miejsce. Na Moorhold zobowiązany do publikacji jest tylko zwycięzca.
Oczywiście, jeżeli autor nie będzie miał nic przeciwko, inne prace premiowane nagrodą również mogą trafić na Moorhold... nie ma w regulaminie zapisu o wyłączności na publikację.
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2009-09-04, 17:13, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-09-24, 12:51
Heh... no to pewnie się nie wyrobię. Miałem nadzieję, że we wrześniu napiszę, to co chciałem napisać, ale pewnie będzie kolejny luźny materiał na forum :D Ale zobaczymy. Może zdarzy się cud i uda mi się do końca października. I też mam Opis miejsca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum