Wysłany: 2022-10-14, 05:38 Maratony
TrochÄ wracam do ED, ukĹadam sobie przygodÄ i moĹźe ktoĹ pamiÄta czy gdzieĹ w zasadach jest mechanika do biegania maratonĂłw?
Znaczy dajmy na to taki scenariusz. DruĹźyna ma kilometr przewagi i ucieka przed hordÄ zombich. Mam jakieĹ pomysĹy jak to rozegraÄ, ale nie ma sensu robiÄ mechaniki do tego jeĹli jest gotowa.
Wiek: 40 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 851 Skąd: Włocławek/Olsztyn
Wysłany: 2022-12-06, 14:11
Hej Piotrek. ZaleĹźy na ktĂłrej edycji grasz. JeĹli od 3 w gĂłrÄ, to moĹźesz uĹźyÄ szybkoĹci jako stopnia i wykonaÄ trzy rzuty dla goniÄ cych i dla uciekajÄ cych, a nastÄpnie porĂłwnaÄ wyniki. JeĹli druĹźyna ucieka jako grupa to uĹźyj najniĹźszego stopnia szybkoĹci w grupie. Kto zbierze wiÄcej sukcesĂłw, ten wygrywa - ucieka lub dopada uciekajÄ cych. JeĹli remis, to poĹcig trwa nadal. Za kaĹźdy rzut moĹźesz przydzieliÄ poziom zmÄczenia (-1 do testĂłw akcji za poziom, dopĂłki grupa nie wypocznie). CoĹ w ten deseĹ, jak zasady poĹcigĂłw statkami powietrznymi z KsiÄgi Wiedzy. Pozdrawiam
_________________ Jestem Prawem - Chaosem, Przeznaczeniem - Losem.
Jestem Pasją - Horrorem, Przebudzeniem - Pogromem.
Wasze życia w Mych rękach... i nieszczęsnej k8.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum