Earthdawn wrócił do wydawnictwa FASA, zatem zakładam nowy temat :)
I od razu pierwsze ciekawostki dotyczące nowych gier FASA, związanych z Earthdawnem.
Cytat:
We’re also working on four new games to be released over the next five to six years, filling in the gaps around the second world, sixth world, and eighth world of the FASA cosmology. All of those games are intended to be interlinked properly unlike with what happened to Earthdawn and Shadowrun.
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Wiek: 40 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 851 Skąd: Włocławek/Olsztyn
Wysłany: 2012-08-28, 16:10
"Anachrocosm, Earthrise, Earthdusk, and Earthfall are trademarks of FASA Games" No ciekawe, co to będzie. Ciekawe, czy FASA po tylu latach będzie potrafiła wydawać dobre produkty.
_________________ Jestem Prawem - Chaosem, Przeznaczeniem - Losem.
Jestem Pasją - Horrorem, Przebudzeniem - Pogromem.
Wasze życia w Mych rękach... i nieszczęsnej k8.
No ciekawe, co to będzie. Ciekawe, czy FASA po tylu latach będzie potrafiła wydawać dobre produkty.
Dobre pytanie. Już w czasach świetności FASA ich mechaniki były bardzo "crunchy". <Pytanie retoryczne>Czy starych twórców będzie stać na coś przystającego do dzisiejszych trendów i potrzeb?</>
_________________ Wojciech 'Sethariel' Żółtański Gry-Fabularne.pl - serwis o grach fabularnych
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2012-08-29, 18:55, w całości zmieniany 1 raz
Kto się nimi zajmie? Chętnie się pośmieję. Gorzko.
James Sutton i Steven Black. Przynajmniej według informacji na stronie.
Marketingiem FASA zajmie się Sean Patrick Fannon, który do niedawna zajmował się marketingiem i newsletterem OneBookShelf (DriveThurRPG, RPGNow, itd.).
No to super, bo wydałem kupę kasy na Earthdawana Savage Worlds Edition (normalna mechanika była dla mnie zbyt skomplikowana - osobiście wolę skupić się na prowadzeniu i bohaterach niż na setkach przeróżnych modyfikatorów).
I teraz się zastanawiam, czy tą całą "dziką serię" szlag trafi
I teraz się zastanawiam, czy tą całą "dziką serię" szlag trafi
Całkiem możliwe. Hank Woon, który był edytorem linii Earthdawna na Savage Worlds i Pathfindera założył własne wydawnictwo i teraz będzie wydawać własne gry.
Ostatnio zmieniony przez Sethariel 2012-10-28, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
Prowadziłem ten scenariusz ze trzy razy (za każdym razem inaczej, czasem traktując tylko jako inspirację). Wersja REVISED to spełnienie moich marzeń. Czekałem tylko, kiedy zaktualizują statystyki przeciwników i wytną co trzeba. Teraz mogę poprowadzić go kolejnym pokoleniom fanów Earthdawna...
Nie ma jak zamienić świetną przygodę wprowadzającą (Ardanyan's Revenge) na jedną z gorszych przygód (Koszmar z przestworzy chyba był już ciekawszy), jakie wydano do ED.
Wysłany: 2012-11-27, 16:15
Coś się ruszyło. Reorganizacja strony FASA oraz zapowiedź nowego produktu 1879 na ich stronie. Premiera przewidziana na lato 2013. Ciekawe co z Przebudzeniem Ziemi. Może pójdzie w odstawkę...
Ostatnio zmieniony przez Cryingorc 2012-11-27, 16:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-01-28, 20:23
Denerwuje mnie to jak diabli, że ten nieudacznik i frustrat, James Sutton doprowadził ED do martwego punktu. Częściej, widzę, zmienia awatarki i nicki na forum FASA niż pisze posty. Podręcznik Mistrza Gry miał być w listopadzie, a tu ani widu ani słychu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum